Changes

Jump to: navigation, search

Main Page

172 bytes added, 15:47, 30 November 2011
/* HackLabeja suomessa - Hackerspaces in Finland */
Tervetuloa Hacklabs Finland -wikiin!
Tämän wikin on tarkoitus olla Suomen hacklabien yhteinen tiedoituskanavatiedotuskanava ja dokumentaatioalusta.
Eri paikkakuntien hacklabien kotisivuille pääset tästä:
* [http://the5thwave.wikidot.com/ Tampere - 5w]
* [http://hackerspaces.org/wiki/Laphack Lappeenranta - Laphack]
* [http://hacklabturku.org Hacklab Turku]
* [http://hacklabjkl.org Hacklab Jyväskylä]
{{#widget:Feed|feedurl=http://pipesKatso myös [[Tilat]], jossa listattu myös muita vastaavia tiloja ja ryhmiä.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=91097bc84d042fa5cd9b16f618213cce&_render=rss|chan=y|num=5|desc=50|date=n|targ=y}}
= Tapahtumia - Happenings =
* The first of our monthly collaboration events, in January: [[Open One]]Helsinki Hacklabin avajaiset 
{{:Tapahtumalista}}
= HakLabHackLab? =
== Suomeksi ==
HakLab HackLab on yhteisöllinen työpaja (kansainvälisesti hackerspace), luovan teknologian käytön ja kehittämisen keskus joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Fyysisen tilan itsessään on tarkoitus tarjota työkaluja ja materiaalia (erityisesti kierrätettyä) ym. puitteet kaikenlaiseen rakenteluun ja käsitöihin. Toisaalta ehkä oleellisempaa on sosiaalinen aspekti, eli tilan on tarkoitus toimia kohtaamispaikkana, edistäen verkostoitumista, ideoiden vaihtoa ja kaikenlaista yhteistyötä. Tilan kolmas osa on virtuaalinen, ja meillä onkin jo kaikille avoin sähköpostilista ja vapaasti muokattava wiki, jota juuri luet.
Maailmalla jo satoja vastaavia tiloja ([http://hackerspaces.org/wiki/List_of_Hacker_Spaces Hackerspaces.org]), Ruotsissakin kolme. Tarvitsemme Suomeenkin samanlaista toimintaa, siksi tämä projekti. Paljon monipuolisempi kuvaus kaikesta mitä tällainen tila voi olla, sekä mitä kaikkea se voi mahdollistaa mikä muuten olisi useimpien ulottumattomissa: [[Esittely]]
Katso myös [[Sanastoa]].
Tämän sivuston on tarkoitus toimia suomen laajuisena yhteistyöalustana kaikelle hakkeroinnille (kuten rakentelulle) ja kotina erilaisille [[Projektit|projekteille]], [[Calendar|tapahtumille]], ryhmille ja HakLabeilleHackLabeille. Tällä hetkellä [[Helsinki HakLabHackLab]] asustaa tässä wikissä, ja materiaali on jokseenkin Helsinki-keskeistä koska kaikki kirjoittajat olleet tähän asti Pääkaupunkiseudultaylläpitäjät ovat pääkaupunkiseudulta.
== English ==
We provide a [[Mailing List]] and [[IRC|IRC Channel]] for general discussion about hackerspaces and related activities in Finland. We will also have a [[Blogs|Blog feed]] that combines the blogs of Finnish hackerspaces, and a [[Calendar]] with hackerspace related upcoming events in Finland. This wiki can be used to collect any common [[Ohjeita|documentation]] for Finnish hackerspaces, and also to document [[Projektit|Projects]] done in or around hackerspaces.
Currently we host the Helsinki HakLab HackLab here as well. You are welcome to host your roject documentation or hackerspace site here (please discuss on the mailing list), or if that is too restrictive, we recommend using hosting your own semantic mediawiki as are we and (like hackerspaces.org and others) so we can semantically connect all the knowledge that is produced in hackerspaces worldwide. Referata.com is the host that we use which is free both as in no money and hassle free :)
== Haklabeja HackLabeja suomessa - Hackerspaces in Finland ==
* [[Helsinki Hacklab]] Status: Starting upOrganizing the space
* [http://the5thwave.wikidot.com/ Tampere - 5w] Status: Starting up
* [http://hackerspaces.org/wiki/Laphack Lappeenranta - Laphack] Status: idea
* [http://hacklabjkl.org Jyväskylä - Hacklab JKL] Status: Starting up and soldering away
Hacklabien toimintaa sivuavia ryhmiä: [[Jäsenhankinta]]
2
edits